Filtrirajte svoje uštede

05. 04. 2022. 07:16

Načini održavanja čistog zraka unutar tvornice

Ipak, brzi razvoj industrije i proizvodnog okruženja nametnuo je uvođenje filterskih jedinica. To su uređaji naprednih mogućnosti pročišćavanja i filtracije zraka, učinkovito smanjujući prašinu, dim, paru, piljevinu koja nastaje tijekom procesa rezanja. Kontaminacija oko radnih mjesta značajno utječe na udobnost i učinkovitost zaposlenika, često uzrokujući profesionalna oboljenja.

Dopuštene norme i prijetnje vezane uz njihovo prekoračenje

Dopuštena koncentracija onečišćujućih tvari u zraku na radnom mjestu uređena je odgovarajućim propisima. Važno je da koncentracija štetnih onečišćujućih tvari u zraku ne prelazi maksimalnu dopuštenu vrijednost. Prema službenoj definiciji:

„Ponderirana prosječna koncentracija čiji utjecaj na radnika tijekom 8-satnog dnevnog i 40-tjednog radnog vremena tijekom cijelog radnog vijeka ne bi smio uzrokovati negativne promjene u njegovom zdravlju i zdravlju njegovih budućih generacija“.

Na primjer, koncentracija dušikovog dioksida koja se oslobađa tijekom rezanja plazmom ne smije prelaziti 0,7 mg/m³. Plinovi i tekući aerosoli velika su prijetnja zaposlenicima zbog svojih toksičnih, zapaljivih i eksplozivnih svojstava. Čestice prašine mogu biti alergene, kancerogene, radioaktivne, toksične ili fibrozne. Jedinica za filtriranje je štit koji brine o zdravlju zaposlenika. Omogućuje smanjenje mogućih bolesti i bolovanja koji snažno utječu na produktivnost i rotaciju osoblja. Učinkovit zaposlenik prvenstveno je odgovoran za učinkovit proizvodni lanac.

Strojevi u opasnosti

Aspekt koji se često zanemaruje kada se govori o ventilaciji i filtriranju je utjecaj zagađivača u zraku na stanje strojeva i opreme u proizvodnoj hali. Slobodno lebdeći oblaci prašine, strugotina i čestica talože se na opremi, postupno dovodeći do kvara. Važno je zapamtiti da prekoračenje dopuštenih koncentracija zapaljivih ili eksplozivnih tvari može dovesti do eksplozija i požara u proizvodnom pogonu. Onečišćenje također dovodi do oštećenja i bržeg trošenja potrošnih dijelova. Elektroničke komponente su izuzetno ranjive. Ukoliko dospiju u mješavine ili sirovine koje se koriste u procesu rezanja, mogu značajno utjecati na njihovu kvalitetu. Zastoji koji proizlaze iz potrebe za popravkom strojeva obično izlažu tvrtke znatnim troškovima.

Filtrirajte svoje uštede

Jedinice za filtriranje nisu samo najbolji način za održavanje zdravlja zaposlenika i dobrog stanja strojeva nego također izvrsna metoda za dodatne uštede. Proizvodni procesi koji su popraćeni ispuštanjem velikih količina onečišćenog zraka i stvaranjem značajnih količina topline znače veliku financijsku korist. Eckert PFC filter ventilatori imaju poseban prekidač ljeto/zima, koji omogućuje povrat umjetno zagrijanog zraka. Umjesto da zrak ispustite van, možete ga koristiti za grijanje proizvodne hale. Zahvaljujući tome mogu se postići značajne uštede toplinske energije

Iskoristite proljetnu posebnu ponudu

Se Nekoliko prednosti jedinica za filtriranje jasno govore u korist korištenja ovakvog sustava u industrijskom postrojenju. Uz početak proljeća, Eckert vas potiče na temeljito čišćenje industrijskih hala. Planirate li svoj industrijski park opremiti CNC strojem za rezanje, odaberite nas - a mi ćemo vam ponuditi moderan sustav filtriranja do 5.000 eura jeftinije! Provjerite detalje naše posebne ponude i kontaktirajte našeg stručnjaka koji će odagnati sve nedoumice!

Saznajte više o našoj posebnoj ponudi!

*Propisi

 

Podijelite na društvenim mrežama:
Ova web stranica koristi kolačiće. Korištenje web stranice znači da pristajete na obradu prema postavkama Vašeg preglednika.