Novi koraci uz osjećaj tradicije

17. 02. 2021. 09:53
Njemačka tvrtka DELA GmbH & Co. KG već u svojoj drugoj generaciji, sa stručnošću skupljanom tijekom pet desetljeća, sve do danas uspješno konkurira u proizvodnji rezanih proizvoda i prirubnica. Čisto napravljen rez preduvjet je za točnu obradu bez rasipanja resursa, bilo za čeličnu konstrukciju ili za tokarene i glodane dijelove, a to također značajno povećava produktivnost alata koji se koriste u obradi. Obiteljskoj tvrtki DELA uvijek je zadovoljstvo kupaca bilo na prvom mjestu, a to je izazov koji tim rado prihvaća. Zato strani i domaći kupci oduvijek vjeruju DELA-i za visoke standarde kvalitete i poštivanje rokova.
Kako bi omogućio proizvodnju ponovljivih serija i pojedinačnih artikala u pouzdanim procesima, Stefan Debus, vlasnik i direktor tvrtke DELA odlučio je investirati u budućnost tvrtke i zadovoljiti rastuće zahtjeve u području tehnologija rezanja.
Stoga ne čudi da je u procesu donošenja odluka za modernije sustave rezanja fokus bio na sljedećim atributima:
  • pouzdanost i precizonst
  • Prilagođenost korisniku
  • Pouzdani procesi
  • Korištenje najnovijih tehnologija u CNC sustavima plazma i autogenog rezanja
  • Vrhunski CAD/CAM i softver za optimizaciju
  • Automatizirani vibracijski pokretni stolovi koji prenose trosku i komponente nastale tijekom rezanja do kraja stola
  • Visokoučinkoviti sustavi odsisa
  • Tehnologije koje podržavaju Industriju 4.0

Rješenje za DELA osigurao je Eckert Cutting Technology GmbH, pravi partner zahvaljujući više od 30 godina iskustva u svim tehnologijama rezanja. Iz tog je razloga kurs postavljen u ožujku 2020., što je omogućilo da se start započne već u listopadu, dakle za nešto manje od šest mjeseci kasnije. Sustavi koje isporučujeEckertopremljeni su visokokvalitetnim komponentama renomiranih proizvođača te se individualno projektiraju i isporučuju prema specifičnim zahtjevima kupaca. Dva od ukupno pet novih sustava već su u funkciji.

DELA Flanschen prva je započela proizvodnju s dva nova Sapphire sustava za plazma rezanje, svaki s radnim područjem od 4.000 mm x 12.000 mm. Opremljeni za paralelno rezanje s jednim HD 3000 i jednim Vortex 3D FL plazma nosačem po sustavu, četiri plazma izvora napajanja iz najnovije Q-serije dugogodišnjeg njemačkog proizvođača tehnike plazma rezanja Kjellberg upotpunjuju ove sustave, što ih čini apsolutno pravim izborom. Nakon uspješnog puštanja u rad svih pet Eckert sustava - dva plazma, tri autogena - svi sustavi u DELA Flanschen bit će integrirani u zajedničku infrastrukturu 4.0 pomoću EckertaConnECKt 4.0, koji će u budućnosti osigurati da nema ograničenja u dostupnosti sustava ili učinkovitosti proizvodnje.

Uz zahtjeve DELA-e i Eckertovu kombiniranu opremu, Kjellberg se uspio održati sa svojom najnovijom serijom Q sustava za plazma rezanje. Kjellberg impresionira ključnom dodanom vrijednošću: pouzdanom i preciznom kvalitetom rezanja uz digitalnu proizvodnju. Od sada će DELA koristiti Q 3000 inverterski izvor napajanja s Industry 4.0 za 2D rezanje i Q 3000 plus za 3D konture. Budući da DELA reže samo konstrukcijski čelik, plinska kutija Q-Gas O2 i plazma plamenik Q-Torch 4510 pokazali su se savršenom kombinacijom za ove posebne zahtjeve kupaca.

Dokazane Kjellbergove tehnologije Contour Cut i Contour Cut Speed također su bile važne za postizanje željene kvalitete reza pri velikim brzinama rezanja - kao i izvrsnog rezultata označavanja, što je konačno bilo moguće ispuniti i tehnologijom Q-Mark.

"Od puštanja u pogon prva dva sustava bili smo apsolutno uvjereni u suradnju s Eckertom kao i s Kjellbergom. Ne samo zato što su naši vlastiti visoki standardi kvalitete za naše proizvode preneseni i čak podignuti na novu razinu. Mi smo oduševljeni rezultatima i još više se raduju sljedeća tri sustava, koji su već u početnim blokovima,

©Text / Autori:

  • Peter Arntz and Andre Daase, Eckert Cutting Technology GmbH
  • Ruben Hensel, DELA GmbH & Co. KG
  • Susanne Czaika, Kjellberg Finsterwalde Plasma und Maschinen GmbH

©fotografije:

  • Susanne Czaika, Kjellberg Finsterwalde Plasma und Maschinen GmbH
Podijelite na društvenim mrežama:
Ova web stranica koristi kolačiće. Korištenje web stranice znači da pristajete na obradu prema postavkama Vašeg preglednika.